El govern de la Generalitat intervé en la banca privada

Posted on 27 Juliol 2011

0


Terrassa, 27 de juliol de 2011. La Generalitat ha decretat recentment la intervenció del govern en la banca privada per així “poder atendre les necessitats que requereix la vida econòmica de Catalunya”. Un conjunt de mesures es posen en pràctica avui; entre elles destaca que el pagament dels jornals dels obrers serà controlat per Comissaris de Borsa i Banca nomenats per la Generalitat, i que a Terrassa seran Juan Juan (Banco de Bilbao), Narcís Llorach (Banco Hispano-Americano) i Francesc Abelló i Roca (Bamc Comercial de Terrassa). A més, l’Ajuntament, a instàncies de la Generalitat, destitueix la junta de govern de la Caixa d’Estalvis de Terrassa i en forma una amb representants del Consistori, del Front Popular i de la Caixa. A les portes dels bancs i de les fàbriques els milicians fan guàrdia per evitar que els obrers que cobren el seu jornal siguin assaltats.

A les cases particulars, però, continuen els saquejos i les cremes. En aquest sentit, la Generalitat publica una nota on demana aturar els actes de pillatge i avisa que seran castigats. A Terrassa arriben més guàrdies d’Assalt (el que seria la nova Guàrdia Civil) i forces de seguretat, de Sabadell. Al matí, a la garjola de la comissaria de policia, s’ha trobat el cadàver de Joan Puig, detingut el dia anterior i que en principi s’ha suïcidat. Tret d’aquest, no hi ha notícia de cap mort violenta a la ciutat.

Fora de l’àmbit econòmic i dels habituals saquejos, destaca l’obertura d’un menjador popular a l’edifici de l’escola Pia. També destaca que a partir d’ara per anar a Barcelona es necessitarà un document a mode de passaport que extendrà el Comitè d’Enllaç local. Els membres de la CNT, amb molt de pes al Comitè, volen donar el vist-i-plau abans de donar-lo a qualsevol persona. Les cues durant el dia són bastant llargues, des del segon pis de la Casa Consostorial, on hi ha el despatx del Comitè, fins a l’entrada de l’edifici al Raval.

Posted in: Dietari