Els presos de Terrassa, traslladats a Barcelona

Posted on 13 Agost 2011

0


Terrassa. Dijous, 13 d’agost de 1936.

Totes les persones que hi havia a la presó de Terrassa (al Passeig, a Sant Llàtzer) detingudes per suposada vinculació amb el feixisme han estat traslladades a primera hora de la matinada a Barcelona. Ningú no estava al corrent d’aquesta acció, que per alguns sectors com el POUM és qualificada de “maniobra indignant”, ja que consideren que no hi ha motiu per fer aquest trasllat ni han estat les maneres correctes de dur-lo a terme, sense informar prèviament al Comitè d’Enllaç. En les protestes, cap a les 11 del matí, fins i tot es forma alguna barricada al Passeig, però no hi ha incidents destacats.

Al migdia, corre per la ciutat el rumor que la CNT ha tornat a convocar una vaga general, i l’activitat fabril fins i tot s’atura en algunes indústries. A la tarda, a la ràdio és llegit un comunicat que desmenteix aquest rumor i que ordena a tots els treballadors a reprendre la feina.

A la nit, en un dels trens que venen del front, arriben quatre milicians terrassencs, que informen de les novetats i que l’endemà a primera hora tornaran a partir. Abans, a l’estació del Nord, una multitud vitorejava els trens amb milicians que passaven direcció a l’Aragó.

Posted in: Dietari