Jaume Figueras, nou alcalde de Terrassa per la dimissió de Morera

Posted on 25 Agost 2011

0


Terrassa. Dimarts, 25 d’agost de 1936.

L’Ajuntament de Terrassa celebra un Ple extraordinari per tractar la dimissió del fins ara alcalde Samuel Morera i Ribas. Llegida la carta que Morera ha enviat al Consistori argumentant la seva marxa, l’alcalde accidental Domènec Armengol ordena l’elecció d’un nou alcalde. Per sufragi secret, és escollit per majoria absoluta (tretze vots a favor i un en blanc) Jaume Figueras i Salellas. Armengol, tot seguit, el nomena nou alcalde de Terrassa i li cedeix la presidència del ple. Morera seguirà sent conseller de l’Ajuntament, ja que el Ple només accepta la renúncia a l’alcaldia, ja que per al càrrec de conseller ha estat triat pel poble.

En el Ple, prèviament, també és tractada la renúncia al càrrec de conseller de Tomàs Cervera, que s’ha instal·lat a viure a Alacant. S’accepta la renúncia i el seu escó passa a ocupar-lo el primer suplent, Joan Caixelós.

En un altre ordre de coses, a la tarda es declara un incendi a la zona de Can Casanovas, de dimensions importants. Els Bombers de Terrassa hi actuen i l’extingeixen. El mateix cos de Bombers, de matinada, ha de fer una sortida cap a Can Barba ja que diuen que s’està cremant el foc; quan hi van, l’incendi és a prop de Sabadell i ja el tenen controlats els seus veïns.

A la nit, l’Associació d’Empleats i Obrers Municipals de Terrassa es reuneix en assemblea i acorda adherir-se a la CNT, per 62 vots a favor d’aquesta organització obrera i 30 a favor de la UGT.

Posted in: Dietari