La premsa terrassenca del dia (3/09/1936)

Posted on 3 Setembre 2011

0


Aquest vespre de dijous han aparegut els tres diaris que es publiquen a Terrassa: L’Acció, El Dia i Front. Demà naixerà un periòdic nou… Si cliqueu sobre les portades, accedireu al PDF de l’exemplar complet.

L’Acció destaca en portada una cavalcada antifeixista que ha de tenir lloc el proper diumenge, organitzada per ERC. En primera pàgina també hi apereix un reportatge sobre la socialització del cinema i se segueix insistint en què la victòria republicana als diferents fronts és a prop. Un article de J. Amat i Piniella demana unitat entre proletariat i classe mitjana per superar les dificultats actuals de la guerra.

El diari El Dia, per la seva banda, en un editorial, agraeix el paper de l’esport i l’excursionisme en la lluita antifeixista. Un article que repassa el perfil del militar espanyol i el seu final, i un que crida els comerciants locals a contractar publicitat són el més destacat de la portada, que també fa una repassada històrica al carrer de Gutenberg.

Finalment, el diari Front obre amb un article de Pere Vigués en què reflexiona si cal un govern de front popular o un govern obrer. A l’interior, hi ha una col·laboració d’A. Vila amb el títol “Ells i nosaltres”, i un article de Pere Mas titulat “Serem inexorables!”.