Canvien els noms de tots els carrers de Terrassa que feien referència a sants

Posted on 4 Setembre 2011

0


Terrassa. Divendres, 4 de setembre de 1936.

La comissió de govern de l’Ajuntament de Terrassa es reuneix en sessió setmanal, en segona convocatòria, al vespre, amb assistència de l’alcalde Jaume Figueres i dels regidors Armengol, Palet, Puigdomènech i Petchamé. Complint amb un recent dictamen de la conselleria d’Administració Central i Foment de la Generalitat, s’acorda canviar el nom d’alguns carrers, eliminant així tots els noms de sants i marededéus. Els canvis són: el carrer d’Alcalà Zamora (actualment Església) passa a ser de Francesc Ascaso; el de Sant Jaume, de Joan Pomés; el de Sant Pere, Milícies Catalanes; el de Sant Cristòfol, Amadeu Colldeforns; el de Sant Domènec, Escultor Armengol; el de Sant Francesc, Enric Fontbernat; el de Sant Joan, Aviador Cabré; el de Sant Ildefons, Magí Rodó; el de Sant Llorenç, Ignaci Iglesias; el de Sant Valentí, Valentí Almirall; el de Sant Quirze, Màrtirs del 6 d’octubre; el de Sant Isidre, Pau Iglésies; el de Sant Gaietà, Josep Suñol; el de la Verge del Pilar, carrer del 19 de juliol; i el de la plaça de la Creu, plaça del 16 de febrer.

En la mateixa sessió de l’Ajuntament es dóna compte de la incautació municipal del Teatre Principal, l’Asil Busquets i “La Nevera”, la fàbrica de gel del carrer Francesc Layret (actualment Goleta, conegut popularment com a carrer del Gel).

Del dia d’avui també destaca l’aparició a la ciutat d’un nou periòdic, que acompanyarà als ja existents L’Acció, El Dia i Front. Es tracta de Vida Nueva, òrgan de la CNT local, i que serà l’únic escrit en castellà.

Posted in: Dietari