El Terrassa FC derrota una selecció de Mallorca per 4-1

Posted on 13 Setembre 2011

0


L’equip de la Selecció de Mallorca desplaçat unes setmanes enrere a la capital de Catalunya per tal de prendre part a la frustrada Olimpiada Popular, i que es troba accidentalment entre nosaltres, ha estat el conjunt triat per a fer-se-les amb el nostre primer equip, en aquest partit que ahir es jugà a casa nostra i que finalitzà amb la victòria dels nostres, per 4 a 1.

La natural curiositat que entre el nostre element esportiu havia desvetllat l’anunci de la visita del conjunt mallorquí, s’ha vist acomplerta tan sols a mitges, puix que si bé es tracta d’un equip ràpid i compenetrat, els seus components, singularment els davanters, pateixen del defecte capital de manca de decisió, ço que els fa gairebé del tot ineficaços davant la jugada, perdent per una i altra causa ocasions excel·lents. D’aquí que el seu esforç en aquest partit que ahir lliuraren contra els nostres, no es veiés compensat per un millor resultat que entenem podien haver aconseguit, prescindint dels defectes apuntats. Individualment, aquest conjunt balear tampoc no està sobrer de figures de relleu, excepció del seu davanter centre, que fou l’element que apuntà una millor classe. Els restants, són jugadors joves, en la seva major part, que es troben encara en període de formació.

Quant al Terrassa, sense excedir-se, imposà gairebé des dels primers moments la seva superior maduresa i eficàcia, i això explica que actuant tan sols en forma discreta la major part dels seus elements, aconseguissin sense gran esforç una victòria neta i clara, com ho indica aquest 4 a 1 amb que finalitzà l’encontre. Individualment, els nostres tampoc no reeixiren del tot, essent de remarcar tan sols, com a ben acceptable, les actuacions de Colomer, indiscutiblement el millor del davant local; Sabadell, que com de costum estigué incansable, encara que potser no tan afinat com altres vegades; i Gil, que féu una bona defensa del nostre marc. Els altres, singularment els davanters, sense arribar a compenetrar-se degudament.

La primera part, la més vistosa i interessant per la superior classe de joc exhibida per un i altre conjunt, acabà amb un tres a un a favor dels nostres. Els primers a marcar foren els mallorquins, en un dels ben coordinats i rapidíssims avenços del seu davant. L’autor del punt fou Salvat, qui rematà amb el cap a dos metres de gol, als 12 minuts d’iniciat el joc. Uns 4 minuts després, i en un dels constants intents dels nostres, Campasol recollí una pilota que havia sortit a córner però que l’àrbitre no assenyalà, lliurant-la a Puyalti, qui rematà fort el primer per als nostres, enmig de les protestes dels visitants. Persistí el joc alternat, i Colomer centrà magnífic, recollint Pueyo que s’apuntà imparable el segon, als 29 minuts. La manca de desimboltura en el xut a gol, per part dels mallorquins, féu ineficaços bona part dels seus intents. Finalment, Colomer en una jugada un xic dubtosa, avançà i passà retardat a Malon, qui amb un tret ras, s’apuntà el tercer. Cap a la meitat d’aquest primer temps, Nieto suplí a Puyalti, qui es retirà.

En reprendre’s el joc, i als dos minuts escassos, Pueyo marcà el quart i darrer.

El domini durant una bona estona, correspon gairebé per complet als nostres, qui s’imposen però sense resultat positiu, unes vegades per faltes del nostre davant i altres per la bona defensa que del seu marc fa Pericas. Uns deu minuts abans d’acabar, reaccionen fortament els mallorquins però la seva manca de precisió en el xut a gol i les encertades intervencions de Gil, anul·len tot intent.

A les ordres de Cruella, els equips es formaren així:

TERRASSA: Gil, Moreno, Jordà, Flaquer, Sabadell, Cadafalch, Campasol, Pueyo, Puyalti-Nieto, Malon i Colomer.

SELECCIÓ MALLORCA: Pericas, Bonet, Serra, Sureda, Colom, Arbós, Llabrés, Carret, Mulet, Pellicé i Salvat.

Als pocs minuts de començada la segona part, Puyalti substituí Nieto, qui abandonà el terreny.

Crònica de Via publicada al diari El Dia el 14 de setembre de 1936. Podeu consultar el PDF de l’original aquí.