La premsa terrassenca del dia (14/09/1936)

Posted on 14 Setembre 2011

0


Avui, dilluns 14 de setembre de 1936, s’han publicat a Terrassa els diaris L’AccióEl Dia i Front. A continuació, podeu veure les portades. Per accedir als continguts en PDF de la publicació, cliqueu a la seva portada.

El diari L’Acció es desfà en elogis en primera plana a Esquerra Republicana de Catalunya, partit del qual és òrgan local i que ahir va celebrar un gran acte a Barcelona. També dedica part de la portada a un extens reportatge sobre l’exesglésia del Sant Esperit que continua a les pàgines interiors.

El Dia parla també en portada de l’acte d’ERC del dia anterior, en l’editorial. Bona part de la pàgina està dedicada als esports del cap de setmana: al festival esportiu de Montjuïc i al partit entre el Terrassa FC; en les pàgines interiors hi ha més informació esportiva. En un racó de la primera plana es dóna informació de la tercera expedició de queviures del Centre Catalanista Republicà.

El diari Front avui només consta de dues pàgines en lloc de les quatre habituals. En la primera plana hi apareix una columna de Xavier Rovira, “Unitat al front”, i un article de Màxim Costa que continua a la segona, “La revolució al camp”. El diari també conté l’article “El treball com a arma de combat” de Pere Mas.