La premsa terrassenca del dia (15/09/1936)

Posted on 15 Setembre 2011

0


Avui dimarts 15 de setembre de 1936 s’han publicat els diaris L’Acció, El Dia i Front i el periòdic Vida Nueva. A continuació, podeu veure les portades. Per accedir als continguts en PDF de la publicació, cliqueu a la seva portada.

L’Acció obre edició amb un titular clar i concís: “La guerra d’ara, per horrible que sigui, és la garantia de la pau futura”. En portada també parla dels milicians d’Estat Català que han marxat al front i del concert del Sindicat Musical que va tenir lloc diumenge.

El Dia dedica l’editorial a l’anàlisi internacional: “Les democràcies no són guerreres”, titula. En primera plana hi apareix un article d’Espartacus Puig desmentint els rumors de mort d’Amadeu Cahué, una col·laboració de H.N.V. titulada “El dolor de la guerra” i i una de Quilònides amb títol “Heus ací un poble!”.

Front, que continua amb dos pàgines només, ofereix l’article de Just Alegre “Tothom a complir amb el seu deure” i una breu notícia dels companys del front. A l’altra plana, sense signar, hi ha l’article “Portugal al costat dels feixistes”.

Vida Nueva, per la seva banda, anima els milicians a seguir amb la lluita amb contingut força propagandístic. En l’editorial, destaca la importància d’aprofitar els recursos per proveir-se sense necessitat de l’extranger.