La premsa terrassenca del dia (16/09/1936)

Posted on 16 Setembre 2011

0


Avui, dimecres 16 de setembre de 1936, s’han publicat a Terrassa els diaris L’AccióEl Dia i Front. A continuació, podeu veure les portades i un breu resum dels continguts. Per accedir al contingut complet en PDF de la publicació, cliqueu a la seva portada.

L’Acció, un dia més, dedica bona part de la portada a titulars que destaquen la traïció dels feixistes i que aquests no estan aconseguint èxits al front. També publica en primera plana la notícia que l’extinent Modest Palacio s’ha salvat de la condemna a mort; es pregunta sobre la possible mort de Joaquim Maurín, i en l’editorial parla de l’Església, sempre amb un elevat to anticlerical.

El Dia dedica l’editorial a la reforma del sistema d’ensenyament i publica una entrevista amb l’alcalde de la ciutat, Jaume Figueras. També apareixen en primera plana “Impressions” sobre el front i un reportatge sobre els carrers del Comerç i de la Indústria de Terrassa.

Front, que avui també ofereix dues pàgines, obre amb un article de Màxim Costa sobre la influència internacional del moviment revolucionari, i també amb el rumor de l’afusellament de Maurín. A l’altra plana, hi destaca una notícia que informa de canvis en el diari Front, que a partir de l’endemà es publicarà al vespre i actuarà més pròpiament com a diari d’informació sobretot local; aquest és el retall de premsa: