La premsa terrassenca del dia (17/09/1936)

Posted on 17 Setembre 2011

0


Avui, dijous 17 de setembre de 1936, s’han publicat a Terrassa els diaris L’AccióEl Dia i Front. A continuació, podeu veure les portades i un breu resum dels continguts. Per accedir als continguts complets en PDF de la publicació, cliqueu a la seva portada.

L’Acció obre avui la primera plana amb un titular que apel·la a acabar amb el rumor, “l’única arma que resta als enemics”. L’acompanyen l’editorial “En defensa de la pàtria”, l’efemèride de la mort de Bonaventura Carles Aribau, i l’article d’Espartacus Puig “Per la concòrdia de la classe treballadora”, que continua en la quarta pàgina.

El Dia titula l’editorial “No hi hauran contrarevolucionaris” i hi afegeix un “comentari” sobre la burgesia. També ofereix en portada la crònica del concert del diumenge anterior al Cinema Rambla i un reportatge sobre el Comitè Pro-Ajut.

El diari Front torna a ser de quatre pàgines i ara es publica al vespre, com les altres dues publicacions diàries locals. Obre amb l’article “Aquesta guerra civil…” de Xavier Rovira, i a l’interior ofereix l’article de Pere Mas “Cal actuar dins dels partis polítics?”, així com diverses notes oficials i sindicals de caire local