La premsa terrassenca del dia (18/09/1936)

Posted on 18 Setembre 2011

0


Avui, divendres 18 de setembre de 1936, s’han publicat a Terrassa els diaris L’AccióEl Dia i Front, i el periòdic Vida Nueva. A continuació, podeu veure les portades. Per accedir als continguts complets en PDF de la publicació, cliqueu a la seva portada.

L’Acció dedica una vegada més la part superior de la portada a titulars optimistes amb la guerra, alhora que fa una crida perquè es donin robes d’abric per al front. Hi afegeix els articles “Un altre cop d’estat” de J.P.T, i “Compte amb els llibres!”, d’Àngel Pons i Guitart.

El Dia dedica la portada quasi monogràficament a Federico García Lorca, recentment assassinat. També inclou en primera plana part de l’article d’Espartacus Puig “Feixisme o Socialisme?”.

Front publica un extens article de Pere Vigués que ocupa dues planes, la primera i la quarta, titulat “Joaquim Maurin”, en referència al carismàtic milicià mort a la guerra.

Vida Nueva, com sempre en castellà els articles principals, publica en primera plana un editorial on parla dels problemes econòmics a l’agricultura i a la indústria, i un article amb el títol “Posiciones” signat per D.P..