L’expedició al front, el garatge del Sant Esperit i la fi de les autòpsies

Posted on 18 Setembre 2011

0


Terrassa. Divendres, 18 de setembre de 1936.

De matinada ha sortit una nombrosa expedició que es dirigeix a Alcañiz, al front d’Aragó. Allà hi ha les columnes Macià-Companys, amb uns 140 milicians terrassencs d’ERC. L’expedició està formada per tretze camions que duen queviures, objectes i sobretot roba, ja que comença a apropar-se l’hivern. Alguns dels camions i milicians que hi viatgen s’hi quedaran.

D’altra banda, el Comitè d’Incautació local dóna el vist-i-plau a la CNT per convertir el temple del Sant Esperit en garatge del Sindicat de Transports. El mateix dia, es comença a adequar l’edifici, que va ser destruït i cremat, a les noves funcions. Una bandera de la FAI presideix el campanar.

Finalment, cal destacar que ja no es practiquen autòpsies al cementiri. De fet, la premsa dies que no publica les troballes de cadàvers, però malgrat això la realitat és que continua havent-hi assassinats i desapareguts. Sense anar més lluny, la nit passada s’han emportat els detinguts que hi havia a la presó, entre els quals es trobaven coneguts industrials terrassencs. Ara, els cadàvers que arribaran al Cementiri Nou seran introduïts sense fer-los l’autòpsia en una fossa comú.

 

Posted in: Dietari