La premsa terrassenca del dia (19/09/1936)

Posted on 19 Setembre 2011

0


Avui, dissabte 19 de setembre de 1936, s’han publicat a Terrassa els diaris L’AccióEl Dia i Front. A continuació, podeu veure les portades. Per accedir als continguts complets en PDF de la publicació, cliqueu a la seva portada.

La primera plana de L’Acció gira entorn el viatge efectuat pel redactor al front, en una expedició recent. Un gran titular amb paraules del comissari Moles anuncia la victòria. El reportatge del front comença a la portada i continua a l’interior, igual que un reportatge sobre la mort de José Negrete i el seu venerat autor, Josep Costa.

El Dia, per la seva banda, obre com és habitual amb l’editorial, avui parlant del nou curs escolar. Uns “comentaris” sobre Ossorio i Gallardo, un reportatge de com funcionen les indústries en el nou ordre de coses i un article signat per Max i titulat preocupacions de la modista completen la primera plana.

Front, finalment, dedica la primera pàgina a un article de Xavie Rovira sobre assumptes interns del POUM. A l’interior hi ha articles de Pere Mas i Pere Vigués.